Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásný blog, skvěle zpracovaný s velmi dobrým výběrem písní a fotografií. Dostal mě Trh ve Scarborough, tuhle verzi jsem neznal.

Od Karla Černocha mě emotivně zasahují dávné písně, s nimiž jsem se seznámil někdy koncem šedesátých let. Byla mezi nimi určitě i "Ona se brání", již vzpomněl níže Milan Stehlík. V Železném Brodě byla prostorná, na tu dobu velice kultivovaná kavárna v hotelu Cristal, kam jsme jako mladí floutci ve věku 16 - 17 let chodívali, (Fakt jsme tehdy popíjeli limonádu nebo čaj! ;-D A byl tam starší číšník s prvorepublikovou noblesou, zjev a mluva málem jako Oldřich Nový, takže ten by nám beztak nic lihového nepřinesl) A hlavně, byl tam automat s gramodeskami. Písnička byla za korunu. Hrávaly se i ty od Karla Černocha, ale možná ještě více Petr Novák, Olympic (atd.) Zůstaly mi hezké vzpomínky podbarvené tehdejšími "hity"

Moc děkuji a přeji vše dobré.

1 0
možnosti

Marku děkuji za chválu, a že jste se podělil o tu kavárničku, každý jsme nějakou v té době měli. Já na studiích chodila na jukebox do jedné zastrčené, blízko budějovického náměstí. Chodili jsme tam na mraženou kávičku s písničkou, zašívat se za školu. Občas. Když se teď podíváte na mou odpověď panu Milanovi, můžete si tu píseň poslechnout, myslím i technicky ve velmi slušné kvalitě. Pozná se to na tom, jak tam zní ionika. To je taky předchůdce všech těch pozdějších elektromagnetických klavírů, syntetizérů aj. Mám pro ni dodnes slabost. Na té jsme vyrůstali a chodili trsat na čaje. :)) Byly to krásné časy, i když pro zemi těžké, my byli mladí a patřil nám socialistický svět. :) Nedávno mi kamarád připomenul drobné věci denní potřeby a hračky té doby - koukala jsem, že tam byl i ježek s cigárky. Pilně jsme ho na základce měnili s fotkami Vinetoua. :-)No, už je to 50 let - a uteklo to. :) Tak zatím... a děkuji.VR^:-)

1 0
možnosti

R^Trochu mě mrzí, že jste zapomněla na (pro mne kultovní) píseň Ona se brání. Úplně poprvé jsem ji slyšel v rádiu, když jsem ležel doma s angínou a byl jsem zamilovaný až po uši do jedné holky z naší ulice. Ta píseň tenkrát ještě umocnila mé pocity. Žádná jiná mě už nikdy tak neoslovila.:-)

1 0
možnosti

Víte, nezapomněla jsem na ni, ale trochu jsem váhala, zda ji zařadit, protože je tak moc niterná. Asi jsem si to trochu usnadnila, protože se mi k ní těžko hledá slovní vyjádření. Tak jsem si řekla, že jestli na ni dojde v diskusi, tak ji tam přidám. Tahle soukromá nahrávka mi přijde velmi dobrá i technicky: http://jdem.cz/emna97 Děkuji pane Milane a přeji krásný poslech. VV

1 0
možnosti
Foto

Opět ses trefila, chválím moc!;-)R^

0 0
možnosti

Díky Jitko, doufám, že jsi měla hezké pondělní ráno.. Zdravím. R^

1 0
možnosti

Karel byl jistě jeden z nejlepších zpěváků, kteří tady kdy byli. Jeho jedinou chybou byla trochu "splašená" dramaturgie. Prostě neměl po svém boku člověka, kterého by akceptoval a který by mu nekompromisně řekl: "Karle, tohle zpívej, a tohle nezpívej! Nemůžeš obsáhnout všechno. To je matoucí." Jinak váš příspěvek je, jako vždy, výborný, paní Šumová. Díky.

1 0
možnosti

Děkuji za názor pane Vašáku, jeho repertoár byl opravdu široký. A řekla bych, že podobně široký byl i hlasový rozsah. Myslím, že chybí nám všem, co jsme Karla měli rádi. Pozdravuji. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
"Servírovat hudbu k jídlu je urážka nejen kuchaře, ale i hudebníka." - Gilbert Keith Chesterton

Seznam rubrik